Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjunga didžiuojasi įstojusi į CEJA gretas

cejaNorime pasidalinti gera žinia, kad Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjunga (toliau – LJŪJS) yra priimta į Europos jaunųjų ūkininkų tarybą (CEJA), kurioje atstovaus Lietuvos jaunųjų ūkininkų interesus. Džiaugiamės žengę dar vieną žingsnį į priekį. Galime didžiuotis, kad tapome atsakingesni bei matomi pasaulyje. Narystė tarptautinėje organizacijoje suteiks galimybę dalyvauti posėdžiuose, įgyti daugiau žinių apie Europos ūkininkavimo metodus, susitikti ir bendrauti su kitais jaunaisiais ūkininkais iš visos Europos bei dalintis gerąja patirtimi.https://www.jujs.lt/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gifhttps://www.jujs.lt/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

CEJA dalyvauja daugelyje projektų, kurie orientuoti į jaunųjų ūkininkų skaičiaus didinimą, taip pat skatina ūkininkavimo praktiką, kovoja prieš darbo jėgos senėjimą, skatina jaunimo galimybes pasilikti gyventi ir dirbti kaime.

2015 m. rugsėjo 7-8 d. LJŪJS atstovas, Marijus Kaniauskas, dalyvauja susitikime su CEJA, kuris vyksta Italijoje. Susitikimo metu M. Kaniauskas lankysis seminare „Nauji iššūkiai, naujos kartos“, po kurio vyks diskusija tarp jaunųjų ūkininkų ir ekspertų, kurios metu bus siekiama išsiaiškinti kartų kaitos problemas ES, ištirti jaunųjų ūkininkų poreikius. Seminaro metu tap pat bus aptartos kliūtis bei barjerai, su kuriais susiduria jaunieji ūkininkai, naujų darbo vietų kurimas žemės ūkio sektoriuje, ateities galimybės. LJŪJS atstovas, M. Kaniauskas, taip pat dalyvaus naujo CEJA prezidento ir keturių jo pavaduotojų rinkime.

Norime nuoširdžiai padėkoti už Jūsų paramą, kuri buvo skirta CEJA stojimo mokesčiui sumokėti. Dėkojame: Tomui Pukui, Marijui Kaniauskui, Antanui Vailioniui, UAB „Topagro“, Egidijui Kiminui ir Kristinai Česnulevičiūtei.

LJŪJS informacija

 

Raktiniai žodžiai: Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjunga, LJŪJS, Europos jaunųjų ūkininkų taryba, CEJA, tarptautinė organizacija, ūkininkavimas, metodas, kaimas, parama, jaunasis ūkininkas, Europos Sąjungos parama